Évi konyha
Főoldal Sütemények Ételek Magamról Regisztráció

SÜTEMÉNYEK

Aprósütemények
Krémes sütemények
Fagylalt
Piték
Rétesek
Kevertek
Muffinok
Kelt tészták
Olajban sültek
Leveles sütemények
Sütés nélküli sütemények
Torták
Sós sütemények


Aprósütemények

Amerikai fánk
Amerikai fánk - cukormázzal
Darálós keksz
Diós-narancsos virágok
Dominó
Csokis keksz
Kakaós rácsos linzer
Linzerkarika
Linzerek
Linzer sütemények
Mézeskalács
Mézeskalács 2.
Mézeskalács házikó
Piros-fehér-zöld linzerek
Pudingos kosárka
Zabkeksz

Krémes sütemények

Bounty szelet
Elefánt könnycsepp
Elefánt könnycsepp - gesztenyés
Francia krémes
Hólabda / Kozák sapka
Kinder tejszelet
Krémes
Lajcsi szelet
Madártej szelet
Mézes krémes
Néger szelet
Rákóczi túrós
Reszelt kakaós-túrós
Sakktábla szelet
Szilvia margarinos szelet
Tiramisu
Vaníliapudingos szelet csokigolyóval
Vendégváró szelet
Zserbó

Fagylalt

Eperfagyi

Piték

Almás pite
Almás rácsos pite
Epres pite
Mágnás diós pite
Meggyes rácsos pite
Szilvás pite
Szilvás rácsos pite
Túrós pite

Rétesek

Almás rétes
Mákos rétes
Meggyes rétes
Túrós rétes

Kevertek

Almás kevert
Boci szelet
Bögrés meggyes
Csíkos kuglóf
Diós kevert
Kakaós kevert
Kókusz kocka
Mákos kevert
Piskóta holdacska
Rizsfelfújt

Muffinok

Barackjoghurtos muffin
Barackos muffin
Banános muffin
Bögrés áfonyás muffin
Bögrés meggyes muffin
Bögrés szilvás muffin
Csokis muffin
Csokis-banános muffin
Epres muffin
Görögdinnyés muffin
Kakaós-meggyes muffin
Kiwis muffin
Ribizlis muffin
Sütőtökös muffin
Szilvás muffin
Szőlős muffin

Kelt tészták

Aranygaluska vaníliaöntettel
Diós beigli
Kakaós csiga
Kürtös kalács
Mákos beigli
Pozsonyi diós kifli
Túrós kifli

Olajban sültek

Bundás alma
Fánk
Palacsinta
Rózsafánk
Virágfánk

Leveles sütemények

Leveles barackos párna
Leveles gesztenyés párna
Leveles meggyes párna
Leveles mini kakaós csiga
Leveles szilvás párna
Leveles túrós párna
Sárgabarackos-túrós lepeny leveles tésztából

Sütés nélküli sütemények

Csokikrémmel töltött keksz
Gesztenyegolyó
Gesztenyés - pudingos babapiskóta torta
Görögdinnye szelet
Keksztekercs
Kekszrolád
Kókuszgolyó
Magyar zászló szelet
Pingvinek kekszből
Pudinggal töltött keksz
Shrek szelet
Sport szelet
Sünik kekszből
Túrógolyó
Túró rudi

Torták

Banános-túrós torta
Barbie torta - eperkrémes
Cica torta - túrós
Gesztenyés - pudingos babapiskóta torta
Gyümölcstorta
Epres-joghurtos torta
Epres-túrós torta
Feketeerdő torta
Feketeerdő torta II.
Mákos guba torta
Marcipán Barbie torta - gesztenyés
Marcipán fekvő Verda torta - gesztenyés
Marcipán maci torta - eperpudingos
Marcipán maci torta - csokikrémes
Marcipán matek torta - gesztenyés
Marcipán Percy mozdony torta - gesztenyés
Marcipán pillangó torta - gesztenyés
Marcipán pillangó torta - csokikrémes - gesztenyés
Marcipán sakktábla torta - gesztenyés
Marcipán Thomas mozdony torta - gesztenyés
Marcipán Tőzsde torta
Marcipán tűzoltó autó torta - gesztenyés
Marcipán vár torta - gesztenyés
Marcipán Verda torta - gesztenyés
Oroszkrém torta
Oroszkrém torta - pillangó alakú
Ribizlis-joghurtos torta
Süni torta - csokipudingos
Tiramisu torta
Vulkános dinó torta - gesztenyés
Zongora torta - gesztenyés-csokis

Sós sütemények

Sós rudak
Sajtos rudak
Sajtos perec
Sajtos pogácsa



Mézeskalács házikó házikó Mézeskalács házikóMézeskalács házikó házikó

Hozzávalók:
70 dkg liszt

4 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg méz (4 evõkanál)
5 dkg vaj
1 kávéskanál õrölt szegfûszeg
1 kávéskanál õrölt fahéj
1 kávéskanál mézessütemény fûszerkeverék
2 teáskanál szódabikarbóna

Kenéshez:
1 db tojássárgája
1 evõkanál tej

Ragasztáshoz:
5 dkg cukor

Díszítés:
1 db tojásfehérje
10-15 dkg porcukor
(tojás nagyságától függõen)

Elkészítés:
Az olvasztott vajat összekeverjük a cukorral és a megmelegített mézzel, hozzáadjuk az õrölt szegfûszeget, a fahéjat és a mézessütemény fûszerkeveréket. Ezután hozzákeverjük a tojásokat. Végül a szódabikarbónával elkevert lisztet fokozatosan hozzáadva összegyúrjuk. (Képekben lásd: Mézeskalács 2.).

1 órára hûtõbe rakjuk. Ezután a tésztát vékonyra kinyújtjuk és kiformázzuk belõle a házikó részeit (amit elõzõleg kartonból célszerû kivágni).
A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és tetszõleges formákkal kiszaggatjuk.

Sütés elõtt a tésztát megkenjük tejjel elkevert tojássárgájával, hogy fényes legyen.
Elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan megsül!

A cukormázhoz a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd hozzáadva a porcukrot tovább verjük. Akkor jó a cukormáz, ha nem folyik, hanem megáll a keverõn. Ezután nyomózsákba rakjuk és ezzel díszítjük a kihûlt mézeskalács házikót és a mézeskalácsokat.

A házikó részeit olvasztott cukorral ragasztjuk össze. Ehhez a cukrot megolvasztjuk (karamellizáljuk). Vigyázzunk, mert nagyon forró, meg ne égessük a kezünket. Gyorsan kell vele dolgozni, mert hamar megdermed.
Elõször próbáljuk meg ragasztás nélkül összeállítani a házikót, hogy melyik rész mihez illeszkedik majd. Ha nem lett egyenes valamelyik oldala, akkor vágjuk egyenesre, hogy könnyebben összeragadjon.
Ha ez kész, akkor ragasszuk az alaphoz elõször a hátsó oldalát, majd az oldalait, ezután jöhet az eleje, végül a tetõk.

Ha már áll a házikó, akkor az összeillesztések mentén tegyünk cukormázat körbe a házikón.
Ezután ízlés szerint díszítsük ki cukormázzal. A havas házikó eléréséhez a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Megjegyzés:
Díszítésként rakhatunk rá színes tortadarát, cukrot, gumicukrot, dekorgyöngyöt, diót, mandulát, csokidarabokat, kókuszt, stb.

Mézeskalács házikó 1 Mézeskalács házikó 2

Mézeskalács házikó 3 Mézeskalács házikó 4

Mézeskalács házikó 5 Mézeskalács házikó 6

Mézeskalács házikó 7 Mézeskalács házikó 8

Mézeskalács házikó 9 Mézeskalács házikó 10

Mézeskalács házikó 11 Mézeskalács házikó 12

Mézeskalács házikó 13 Mézeskalács házikó 14

Mézeskalács házikó 15 Mézeskalács házikó 16

Mézeskalács házikó 17 Mézeskalács házikó 18

Mézeskalács házikó 19 Mézeskalács házikó 20






ÉTELEK

Levesek
Főzelékek
Készételek



Levesek

Burgonyaleves
Brokkolikrémleves
Gulyásleves
Gyümölcsleves
Lencseleves
Paradicsomleves
Sárgaborsó leves
Sütőtökkrémleves
Tojásos burgonyaleves
Zöldborsóleves

Főzelékek

Burgonyafőzelék
Finomfőzelék
Lencsefőzelék
Paradicsomos burgonyafőzelék
Sárgaborsófőzelék
Sárgarépafőzelék
Tökfőzelék
Zöldbabfőzelék
Zöldborsófőzelék

Készételek

Ananászos - zöldséges csirkemell rizzsel
Bolognai spagetti
Csirkemájas rizotto
Csirkemell tekercs sonkával
Csirkemell tekercs virslivel
Káposztás tészta
Krumplis tészta
Lecsó
Lecsó - rizzsel és virslivel
Milánói makaróni
Rakott burgonya
Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával
Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval
Rakott cukkini
Rakott káposzta
Rakott kínai kel kolbásszal
Rakott penne bolognai-val
Rakott sárgarépa - csirkemájjal és besamel mártással
Tepsis csirkemáj
Töltött burgonya - bolognai
Töltött burgonya - kukoricás-rizses csirkemellel
Töltött burgonya - májjal
Töltött burgonya - mexikói zöldséges kolbásszal
Töltött csirke - májjal
Töltött paprika
Töltött paradicsom
Töltött patiszon - fasirtos
Töltött pulyka - gesztenyével

Aranygaluska vaníliaöntettel
Palacsinta
Rakott palacsinta
Császármorzsa
Túrós gombóc
Szilvás gombóc




MEGAPORT