Kinder tejszelet
Kinder
tejszelet
Hozzávalók:
6
db tojás
6 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
3
evõkanál kakaópor
1/2
csomag sütõpor
Krém:
2,5
dl habtejszín (Hulala, Meggle Cukrászhab)
1 evõkanál méz
7
g zselatin
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá
verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a sütõporral
elkevert lisztet és a kakaóport.
Két
nagy tepsibe osztjuk a tésztát, és 190°C-on tûpróbáig sütjük.
A
zselatint 0,7 dl meleg vízben feloldjuk. Felverjük a tejszínhabot,
majd amikor már majdnem jó, belecsurgatjuk a mézet, és a
zselatint.
Amikor már kihûlt a
piskóta megkenjük az egyik lapot a krémmel, a másikat lazán
ráborítjuk.
Hûtõbe
tesszük 1-2 órát, majd forró
vízbe mártott késsel felszeleteljük.
|