Marcipán pillangó torta - gesztenyés
Marcipán
pillangó torta - csokikrémes-gesztenyés
Hozzávalók:
8 db tojás
8 evõkanál víz
16 evõkanál cukor
16 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor
felébe: 3 evõkanál kakaópor
Csokikrém: 6
dl tej 6 evõkanál liszt 6 evõkanál cukor
1
csomag vaníliás cukor 10 dkg vaj 2 evõkanál kakaópor
Gesztenyés krém:
25 dkg
gesztenyemassza
10
dkg vaj
Tetejére:
40
dkg marcipán
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet.
A
tészta felét pillangótortaformába öntjük, majd
elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A
tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, ezután
pillangótortaformába öntjük és elõmelegített sütõben
tûpróbáig sütjük.
A
csokikrémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a
cukrot, a vaníliás cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor
kihûlt hozzákeverjük a vajat és a kakaóport.
A
gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát összekeverjük a vajjal.
Ha
kihûlt a piskóta, akkor a sárga piskótát két felé vágjuk.
Az
elsõ sárga piskótára rákenjük a krém felét, rátesszük a
barna piskótát, erre rákenjük a krém másik felét, majd
rátesszük a másik sárga piskótát. Ezután marcipánnal
beborítjuk az egész tortát, a fölösleges marcipánt körbe
levágjuk. A maradék marcipánból megformázzuk a pillangó
szárnyait.
Megjegyzés:
Ezt
a tortát Donát 2 éves születésnapjára sütöttem.
|