Bolognai spagetti
Bolognai spagetti
Hozzávalók: 40 dkg darált pulykahús
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 csomag bolognai alappor 1 kis konzerv sûrített paradicsom
víz
Tésztához:
50 dkg spagetti tészta
só
víz
Tetejére:
20 dkg trappista sajt
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és tovább
pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és hozzáadjuk a
bolognai alapport, majd gyakori keverés mellett készre fõzzük. Belekeverjük a sûrített paradicsomot, majd jól összekeverjük.
A spagetti tésztát sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük.
A bolognai szószt a tésztára rakjuk (össze is keverhetjük), tetejére reszelt sajtot szórunk. Tálaláskor tehetünk rá ketchup-ot.
|