Dominó
Dominó
Hozzávalók:
5
dkg cukor
2
db tojás
3
evõkanál méz
1
szelet reszelt étcsokoládé
20
dkg liszt
1/2 csomag sütõpor
Cukormáz:
2
evõkanál citromlé
20 dkg porcukor
Díszítés:
3-4
szelet étcsokoládé, vagy maradék cukormáz kakaóporral keverve.
Elkészítés:
A
tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk
a megmelegített mézet, a reszelt csokoládét és a sütõporral
elkevert lisztet. A tésztát fél cm vastagon belenyomkodjuk a
tepsibe, majd elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük.
Ha
kihûlt, a tetejét bevonjuk cukormázzal. Ehhez a citromlevet annyi
porcukorral keverjük össze, hogy sima, tejföl sûrûségû masszát
kapjunk.
Ha
megszilárdult, forró vízbe mártott késsel vágjuk dominó
nagyságú téglalapokra. Gõz felett megolvasztott csokoládéval
teszünk a tetejére pöttyöket.
|