Évi konyha
















Gyümölcstorta

GyümölcstortaGyümölcstorta

Hozzávalók:
3 db tojás
3 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
3
evõkanál cukor
5 dkg margarin

Tetejére:
gyümölcs
1 csomag tortazselé (12 g)

Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet. Gyümölcstortaformába öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt hozzákeverjük a margarint.
A tortazselét 3 dl vízben elkeverjük, felforraljuk, majd hagyjuk állni.

Ha kihûlt a piskóta rákenjük a krémet, tetszõlegesen körberakjuk gyümölcsökkel, majd amikor a tortazselé kezd sûrûsödni a közepétõl kiindulva ráöntjük a tortára.







© 2010-2018 by Nagy Évi