Gyümölcstorta
Gyümölcstorta
Hozzávalók:
3
db tojás
3
evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1
kávéskanál sütõpor
Krém:
1 csomag
vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evõkanál cukor
5
dkg margarin
Tetejére:
gyümölcs
1
csomag tortazselé (12 g)
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. Gyümölcstortaformába öntjük, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük.
A
krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a
cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû
krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt hozzákeverjük a margarint.
A
tortazselét 3 dl vízben elkeverjük, felforraljuk, majd hagyjuk
állni.
Ha
kihûlt a piskóta rákenjük a krémet, tetszõlegesen körberakjuk
gyümölcsökkel, majd amikor a tortazselé kezd sûrûsödni a
közepétõl kiindulva ráöntjük a tortára.
|