Évi konyha
















Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta

Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta

Hozzávalók:
200 g babapiskóta (22 db)

Gesztenyés krém:
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
10 dkg vaj

Eperpudingos krém:
1 cs. epres pudingpor
3 dl tej
3 evõkanál cukor
5 dkg margarin
Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta 10

Vaníliapudingos krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evõkanál cukor
5 dkg margarin

Csokoládépudingos krém:
1 csomag csokoládés pudingpor
3 dl tej
3 evõkanál cukor
5 dkg margarin

Tetejére:
2 dl tejszín
hab

Elkészítés:

A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát összekeverjük a keksszel, a porcukorral és a vajjal.
Az eperpudingos krémhez az eper pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt hozzákeverjük a margarint.
Hasonló módon elkészítjük a vaníliapudingos krémet és a csokoládépudingos krémet.

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk fóliával.
Elõször benyomkodjuk a tortaformába a gesztenyés krémet, rákenjük az eperpudingos krémet, erre elhelyezzük a babapiskóták felét (11 darabot), majd rákenjük a vaníliapudingos krémet, erre tesszük a maradék babapiskótát (11 darabot), rákenjük a csokoládépudingos krémet, végül rátesszük a felvert tejszínhabot. Egy éjszakára hûtõbe tesszük, majd levesszük róla a kapcsos tortaformát.
Tetszõlegesen díszíthetjük.

Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta 1 Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta 2

Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta 3 Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta 4

Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta 5 Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta 6

Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta 7 Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta 8

Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta 11 Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta 9







© 2010-2018 by Nagy Évi