Gesztenyés-pudingos babapiskóta torta
Gesztenyés-pudingos
babapiskóta
torta
Hozzávalók:
200
g babapiskóta (22 db)
Gesztenyés
krém:
25
dkg gesztenyemassza
15
dkg darált háztartási keksz
10
dkg porcukor
10
dkg vaj
Eperpudingos
krém:
1
cs. epres pudingpor
3
dl tej
3
evõkanál cukor
5
dkg margarin
Vaníliapudingos
krém:
1 csomag
vaníliás pudingpor
3
dl tej
3
evõkanál cukor
5
dkg margarin
Csokoládépudingos
krém:
1
csomag csokoládés pudingpor
3
dl tej
3
evõkanál cukor
5
dkg margarin
Tetejére:
2
dl tejszínhab
Elkészítés:
A
gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát összekeverjük a keksszel,
a porcukorral és a vajjal.
Az
eperpudingos krémhez az eper pudingport elkeverjük kevés tejjel,
majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt
hozzákeverjük a margarint.
Hasonló
módon elkészítjük a vaníliapudingos krémet és a
csokoládépudingos krémet.
Egy
kapcsos tortaformát kibélelünk fóliával.
Elõször
benyomkodjuk a tortaformába a gesztenyés krémet, rákenjük az
eperpudingos krémet, erre elhelyezzük a babapiskóták felét (11
darabot), majd rákenjük a vaníliapudingos krémet, erre tesszük a
maradék babapiskótát (11 darabot), rákenjük a csokoládépudingos
krémet, végül rátesszük a felvert tejszínhabot. Egy éjszakára
hûtõbe tesszük, majd levesszük róla a kapcsos tortaformát.
Tetszõlegesen
díszíthetjük.
|