Szilvás rácsos pite
Szilvás rácsos pite
Hozzávalók:
10
dkg cukor
1
db tojás
25
dkg margarin
50
dkg liszt
1/2
csomag sütõpor
2
evõkanál tejföl
csipetnyi
só
1
db citrom reszelt héja
Töltelék:
1
kg szilva (apróra szeletelve)
15
dkg cukor
1
csomag vaníliás cukor
2
kávéskanál fahéj
2 evõkanál búzadara
Elkészítés:
A
szilvát megmossuk, kimagozzuk, apróra felszeleteljük, majd megszórjuk a
cukorral és a fahéjjal. Állni hagyjuk, amíg a tésztát elkészítjük.
A tojást
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszt felét, a sót és a sütõport. Jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt és
a reszelt citromhéjat, majd a
maradék lisztet fokozatosan hozzáadva egy könnyen gyúrható tésztát gyúrunk.
A
tészta 2/3 részét kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával, elterítjük rajta a lecsurgatott szilvatölteléket.
A maradék tésztából rácsokat készítünk és a szilvatöltelékre
tesszük. Tetejét
megkenjük tojásfehérjével és elõmelegített sütõben
megsütjük.
Ha
kihûlt kockákra szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.
|