Évi konyha
















Ribizlis-joghurtos torta

Ribizlis-joghurtos tortaRibizlis-joghurtos torta

Hozzávalók:
4 db tojás
2 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor

Krém:
450 g natúr joghurt
6
evõkanál cukor
5
dl tejszínhab (Hulala, Meggle Cukrászhab)
15 g zselatin
1,5 dl víz
+ 20 dkg ribizli turmixolva

Tetejére:
30 dkg ribizli
1 csomag piros tortazselé (12 g)

Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet. Kapcsos tortaformába  (24 cm-es) öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.

A krémhez a ribizlit leturmixoljuk, majd hozzákeverjük a joghurtot. A tejszínhabot kemény habbá verjük. A zselatint a cukorral együtt 1,5 dl vízben elkeverjük, felmelegítjük és óvatosan a tejszínhabba forgatjuk. Ezután hozzáadjuk a ribizlis joghurtot és jól elkeverjük. 

A kapcsos tortaformába a kihûlt piskótára ráöntjük a krémet és a tetejét ribizlivel körberakjuk. A tortazselét 3 dl vízben elkeverjük, felforraljuk, majd hagyjuk hûlni, s amikor kezd sûrûsödni a közepétõl kiindulva ráöntjük a tortára.
Pár órára, vagy egy éjszakára hûtõbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

Ribizlis-joghurtos torta 1 Ribizlis-joghurtos torta 2

Ribizlis-joghurtos torta 3 Ribizlis-joghurtos torta 4

Ribizlis-joghurtos torta 5 Ribizlis-joghurtos torta 6

Ribizlis-joghurtos torta 7 Ribizlis-joghurtos torta 8

Ribizlis-joghurtos torta 9 Ribizlis-joghurtos torta 10

Ribizlis-joghurtos torta 11 Ribizlis-joghurtos torta 12

Ribizlis-joghurtos torta 13 Ribizlis-joghurtos torta 14

Ribizlis-joghurtos torta 15 Ribizlis-joghurtos torta 16

Ribizlis-joghurtos torta 17 Ribizlis-joghurtos torta 18







© 2010-2018 by Nagy Évi