Ribizlis-joghurtos torta
Ribizlis-joghurtos torta
Hozzávalók: 4 db tojás
2 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor
Krém: 450 g natúr joghurt
6 evõkanál cukor 5
dl tejszínhab (Hulala, Meggle Cukrászhab)
15 g zselatin
1,5 dl víz
+ 20 dkg ribizli turmixolva
Tetejére: 30 dkg ribizli
1
csomag piros tortazselé (12 g)
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. Kapcsos tortaformába (24 cm-es) öntjük, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük.
A krémhez a ribizlit leturmixoljuk, majd hozzákeverjük a joghurtot. A tejszínhabot
kemény habbá verjük. A zselatint a cukorral együtt 1,5 dl vízben elkeverjük,
felmelegítjük és óvatosan a tejszínhabba
forgatjuk. Ezután hozzáadjuk a ribizlis joghurtot és jól elkeverjük.
A kapcsos tortaformába a
kihûlt piskótára ráöntjük a krémet és a tetejét ribizlivel körberakjuk. A
tortazselét 3 dl vízben elkeverjük, felforraljuk, majd hagyjuk hûlni, s amikor kezd sûrûsödni a közepétõl kiindulva ráöntjük a tortára.
Pár órára, vagy egy éjszakára hûtõbe
tesszük, hogy a krém megdermedjen.
|