Lajcsi szelet
Lajcsi szelet
Hozzávalók:
40
dkg liszt
5 dkg margarin
10
dkg cukor
1/2
csomag sütõpor
2 evõkanál kakaópor
2 evõkanál méz
2
db tojás
Vaníliapudingos
krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evõkanál cukor
12,5 dkg margarin
Eperpudingos
krém:
1 csomag epres pudingpor
3 dl tej
3 evõkanál cukor
12,5 dkg margarin
Elkészítés:
A tojást
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a mézet. Ezután a sütõporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadva jól összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, mindhármat (kb. 30x25 cm-es) téglalap alakúra kinyújtjuk, tetejét hústûvel megszúrkáljuk, majd elõmelegített sütõben 150°C-on megsütjük.
Az
eperpudingos krémhez az eper pudingport és a cukrot elkeverjük kevés tejjel, ezután fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Kihûlésig többször megkeverjük, hogy sima legyen a krém. Amikor kihûlt,
hozzákeverjük a puha margarint.
Hasonló
módon elkészítjük a vaníliapudingos krémet.
Az
elsõ lapra rákenjük az eperpudingos krémet, rátesszük a második
lapot, majd erre rákenjük a vaníliapudingos krémet és végül jön a
harmadik lap.
Hûtõbe
tesszük 2-3 órát (vagy egy éjszakát), amíg megpuhulnak a lapok.
Forró
vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Tetejét porcukorral megszórjuk.
|