Rákóczi túros
Rákóczi
túrós
Hozzávalók:
50
dkg
liszt
25 dkg
margarin
15 dkg
cukor
4 db
tojássárgája
1/2
csomag sütõpor
1 dl
tejföl
Krém:
50 dkg
túró
20 dkg
cukor
5 dkg
búzadara
3 db
tojássárgája
1 dl
tejföl
5 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
Hab:
7 db
tojásfehérje
20 dkg
porcukor
Elkészítés:
A
tésztához való hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, tepsibe
rakjuk és félig megsütjük.
A
krémhez a túrót összekeverjük a cukorral, a búzadarával, a
tojássárgájával és a tejföllel, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Ezt a krémet a félig sült
lapra kenjük, és tovább sütjük (kb. 10 percig).A
tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukor hozzáadásával,
majd a megsült sütemény tetejére simítjuk, és alacsony hõfokon
szárítjuk (kb. 10 percig).
Ha
kihûlt forró
vízbe mártott késsel kockára
szeleteljük.
|