Évi konyha
















Rákóczi túros

Rákóczi túrósRákoczi túrós

Hozzávalók:
50
dkg liszt
25
dkg margarin
15
dkg cukor
4 db
tojássárgája
1/2 csomag
sütõpor
1
dl tejföl

Krém:
50 dkg túró
20
dkg cukor
5
dkg búzadara
3
db tojássárgája
1
dl tejföl
5 dkg mazsola

1 db citrom reszelt héja

Hab:
7 db tojásfehérje
20
dkg porcukor


Elkészítés
:

A tésztához való hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, tepsibe rakjuk és félig megsütjük.
A krémhez a túrót összekeverjük a cukorral, a búzadarával, a tojássárgájával és a tejföllel, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Ezt a krémet a félig sült lapra kenjük, és tovább sütjük (kb. 10 percig).A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukor hozzáadásával, majd a megsült sütemény tetejére simítjuk, és alacsony hõfokon szárítjuk (kb. 10 percig).
Ha kihûlt forró vízbe mártott késsel kockára szeleteljük.






© 2010-2018 by Nagy Évi