Évi konyha
















Sünik kekszbõl

Sünik kekszbõlSünik kekszbõl

Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz
2 evõkanál kakaópor
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kávéskanál rum aroma
kb. 2 dl tej

Díszítéshez
:
tortabevonó
kókuszreszelék
franciadrazsé
manduladarabok
tortadara


Elkészítés
:

A tésztáját a kókuszgolyó tésztájához hasonlóan készítjük el: a darált kekszet összekeverjük a kakaóporral és a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a rum aromát és annyi tejet, hogy jól formálható legyen.
A tésztából nedves kézzel golyókat készítünk, egyik végét csúcsosra formázzuk, hogy úgy nézzen ki, mint a süni orra. Ezután belemártjuk csokiba, vagy megforgatjuk kókuszreszelékben. Felrakjuk a süni orrát és szemeit. Végül a süni hátába tortadarát, vagy manduladarabokat szúrunk a süni tüskéihez.
Hûtõbe tesszük 1-2 órára.

Megjegyzés
:
A süniket megforgathatjuk darált dióban, mogyoróban, mandulában is. A szemeknek és az orrnak használhatunk dekorgyöngyöt is. A tüskékhez használhatunk mogyoródarabokat, zizit, puffasztott rizst is.

Sünik kekszbõl 1 Sünik kekszbõl 2

Sünik kekszbõl 3 Sünik kekszbõl 4

Sünik kekszbõl 5 Sünik kekszbõl 6

Sünik kekszbõl 7 Sünik kekszbõl 8

Sünik kekszbõl 9 Sünik kekszbõl
          10

Sünik kekszbõl
          11 Sünik kekszbõl
          12

Sünik kekszbõl
          13








© 2010-2018 by Nagy Évi