Mákos rétes
Mákos
rétes
Hozzávalók:
8 db-os
réteslap
étolaj
Töltelék:
40 dkg darált mák
20 dkg reszelt alma (3-4 db)
10 dkg
cukor
1
csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
1 db citrom
reszelt héja
2 dl tej
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és hozzákeverünk 2
evõkanál cukrot.
A
töltelékhez a tejet a cukorral és a vaníliás cukorral
felforraljuk,
majd a tûzhelyrõl levéve belerakjuk a darált mákot, a mazsolát
és a citrom reszelt héját. Ezután hozzáadjuk a
lecsurgatott reszelt almát.
Nedves
konyharuhán kiterítünk egy réteslapot, megkenjük étolajjal,
ráteszünk
még egy réteslapot, ezt is megkenjük étolajjal, majd az
egyik végébe
belerakjuk a mákos töltelék negyed részét. A konyharuha
segítségével
feltekerjük a mákos rétest, tepsibe rakjuk, majd megkenjük
étolajjal.
Elõmelegített
sütõben
megsütjük. Ha kihûlt
felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.
|