Évi konyha
















Mákos rétes

Mákos rétesMákos rétes

Hozzávalók:
8 db-os réteslap
étolaj


Töltelék:
40 dkg darált mák

20 dkg reszelt alma (3-4 db)
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

5 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
2 dl tej


Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és hozzákeverünk 2 evõkanál cukrot.
A töltelékhez a tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a tûzhelyrõl levéve belerakjuk a darált mákot, a mazsolát és a citrom reszelt héját. Ezután hozzáadjuk a lecsurgatott reszelt almát.
Nedves konyharuhán kiterítünk egy réteslapot, megkenjük étolajjal, ráteszünk még egy réteslapot, ezt is megkenjük étolajjal, majd az egyik végébe belerakjuk a mákos töltelék negyed részét. A konyharuha segítségével feltekerjük a mákos rétest, tepsibe rakjuk, majd megkenjük étolajjal.
Elõmelegített sütõben megsütjük. Ha kihûlt felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.

Mákos rétes 1 Mákos rétes 2

Mákos rétes 3 Mákos rétes 4

Mákos rétes 5 Mákos rétes 6

Mákos rétes 7 Mákos rétes 8

Mákos rétes 9 Mákos rétes 10

Mákos rétes 11 Mákos rétes 12

Mákos rétes 12 Mákos rétes 14

Mákos rétes 15 Mákos rétes 16

Mákos rétes 17 Mákos rétes 18







© 2010-2018 by Nagy Évi