Évi konyha
















Sárgaborsófõzelék Sárgaborsófõzelék Sárgaborsófõzelék

Hozzávalók:
30 dkg sárgaborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
4 evõkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
3 evõkanál étolaj
víz

Elkészítés:
A sárgaborsót átválogatjuk (mivel elõfordulnak benne kavicsdarabok, földdarabok), alaposan átmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, hogy magába szívja a vizet.
Másnap a sárgaborsót sós vízben megfõzzük. Ha puhára fõtt a sárgaborsó, akkor hagymás paprikás rántással besûrítjük.
A rántáshoz az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, amivel kicsit pirítjuk még, majd a pirospaprikával jól elkeverjük. Ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a megfõtt sárgaborsót. Még egyszer felforraljuk.

Sárgaborsófõzelék 1 Sárgaborsófõzelék 2

Sárgaborsófõzelék 3 Sárgaborsófõzelék 4

Sárgaborsófõzelék 5 Sárgaborsófõzelék 6

Sárgaborsófõzelék 7 Sárgaborsófõzelék 8

Sárgaborsófõzelék 9 Sárgaborsófõzelék 10

Sárgaborsófõzelék 11 Sárgaborsófõzelék 12

Sárgaborsófõzelék 13







© 2010-2018 by Nagy Évi