Sárgaborsófõzelék
Sárgaborsófõzelék
Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsó 1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só 4 evõkanál liszt 1 kávéskanál pirospaprika
3 evõkanál étolaj víz
Elkészítés:
A
sárgaborsót átválogatjuk (mivel elõfordulnak benne kavicsdarabok, földdarabok), alaposan átmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, hogy magába szívja a vizet.
Másnap a sárgaborsót sós vízben megfõzzük. Ha puhára fõtt
a sárgaborsó, akkor hagymás paprikás rántással besûrítjük.
A rántáshoz az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, amivel kicsit pirítjuk még, majd a
pirospaprikával jól elkeverjük.
Ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a megfõtt sárgaborsót. Még egyszer
felforraljuk.
|