Rakott káposzta
Rakott káposzta
Hozzávalók: 1 kg káposzta
2 kávéskanál só
2 dl tejföl
Töltelék:
20 dkg rizs
30 dkg darált pulykahús
3 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 kávéskanál só
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
1/2 kávéskanál szerecsendió
1 kis konzerv sûrített paradicsom
Elkészítés:
A káposztát vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ezután felforraljuk és puhára fõzzük.
Közben megfõzzük a rizst.
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát
megsózzuk
és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a darálthúst, tovább
pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a majorannát, borsot, a szerecsendiót és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk és addig fõzzük, amíg elfõl a leve. Ezután hozzáadjuk a sûrített paradicsomot és a rizst, majd jól összekeverjük.
Egy
tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a káposzta felét, rátesszük a rizses-húsos tölteléket, majd a káposzta másik
felét. Tetejére ráöntjük a tejfölt. Végül sütõben megsütjük. Tálaláskor tehetünk rá ketchup-ot.
|