Évi konyha
















Rakott káposzta Rakott káposztaRakott káposzta

Hozzávalók:
1 kg káposzta
2 kávéskanál só
2 dl tejföl

Töltelék:
20 dkg rizs
30 dkg darált pulykahús
3 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 kávéskanál só
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
1/2 kávéskanál szerecsendió
1 kis konzerv sûrített paradicsom

Elkészítés:
A káposztát vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ezután felforraljuk és puhára fõzzük.
Közben megfõzzük a rizst.
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a darálthúst, tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a majorannát, borsot, a szerecsendiót és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk és addig fõzzük, amíg elfõl a leve. Ezután hozzáadjuk a sûrített paradicsomot és a rizst, majd jól összekeverjük.
Egy tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a káposzta felét, rátesszük a rizses-húsos tölteléket, majd a káposzta másik felét. Tetejére ráöntjük a tejfölt. Végül sütõben megsütjük. Tálaláskor tehetünk rá ketchup-ot.

Rakott káposzta 1 Rakott káposzta 2

Rakott káposzta 3 Rakott káposzta 4

Rakott káposzta 5 Rakott káposzta 6

Rakott káposzta 7 Rakott káposzta 8

Rakott káposzta 9 Rakott káposzta 10

Rakott káposzta 11 Rakott káposzta 12

Rakott káposzta 13 Rakott káposzta 14

Rakott káposzta 15 Rakott káposzta 16

Rakott káposzta 17 Rakott káposzta 18

Rakott káposzta 19







© 2010-2018 by Nagy Évi