Marcipán vár torta - gesztenyés
Marcipán vár torta - gesztenyés
Hozzávalók:
Sárga alaphoz:
5 db tojás
5 evõkanál víz
10 evõkanál cukor
10 evõkanál liszt
2 kávéskanál sütõpor
Barna alaphoz:
5 db tojás
5 evõkanál víz
10 evõkanál cukor
8 evõkanál liszt
2 evõkanál kakaópor
2 kávéskanál sütõpor
2 db Várhoz:
2x 10 db tojás
2x 10 evõkanál cukor
2x 10 evõkanál liszt
2x 1 kávéskanál sütõpor
Krém:
75 dkg
gesztenyemassza
30
dkg vaj
15
dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
2 dl víz
Tetejére:
40
dkg marcipán
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet.
Tepsiben sütünk egy sárga piskótát, majd egy barna piskótát (utóbbihoz hozzákeverjük a kakaóport is).
A
vár alakú piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. A piskótatésztát vár alakú tortaformába öntjük, majd
elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük. 2 db vár alakú tortát sütünk.
A
krémhez sziruppá fõzzük a vizet a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a vajat, ezután jól összekeverjük.
A sárga piskótát megkenjük krémmel, rátesszük a
barna piskótát, ezt is rmegkenjük krémmel, majd körbe az oldalát is. Erre rátesszük a vár alakú piskótákat. Ezután marcipánnal
beborítjuk az egész tortát és tetszés szerint díszítjük.
Megjegyzés:
Ezt
a
tortát Barna 6 éves születésnapjára sütöttem. Mivel hat gyertyát
szerettem volna rátenni, ezért két tornyot levágtam az egyik vár
alakú piskótáról, így nem nyolc tornyú lett, hanem hat. A maradékot külön
megettük. :)
|