Évi konyha
















Görögdinnye szelet Görögdinnye szeletGörögdinnye szelet

Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db piros ételfesték
1 db zöld ételfesték
2 evõkanál víz
5 dkg csokis tortadara

Elkészítés
:

A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a darált háztartási kekszet. A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a piros ételfestéket és a csokis tortadarát, a másikba a zöld ételfestéket. Ha szükséges a jó formázáshoz, akkor egy kis vizet adunk még hozzá. Mindkét színû tésztából 6-6 golyót formázunk, a piros golyókat 1 órára hûtõbe tesszük, hogy jó kemény legyen.
Kivesszük a hûtõbõl a piros golyókat, a zöld golyókat kilapítjuk és belecsomagoljuk a piros golyókat. Egyszerre csak egy piros golyót vegyünk ki a hûtõbõl, hogy mindig kemény legyen és ne nyomódjon szét, amikor a zölddel körbecsomagoljuk Egy éjszakára hûtõbe tesszük (vagy rövidebb idõre a fagyasztóba), ezután forró vízbe mártott késsel 8 részre szeleteljük. Elõször félbevágjuk a golyókat, majd a vágott felével lefelé fordítva szeleteljük tovább.

Görögdinnye szelet 1 Görögdinnye szelet 2

Görögdinnye szelet 3 Görögdinnye szelet 4

Görögdinnye szelet 5 Görögdinnye szelet 6

Görögdinnye szelet 7 Görögdinnye szelet 8

Görögdinnye szelet 9 Görögdinnye szelet 10

Görögdinnye szelet 11 Görögdinnye szelet 12

Görögdinnye szelet 13 Görögdinnye szelet 14

Görögdinnye szelet 15 Görögdinnye szelet 16

Görögdinnye szelet 17 Görögdinnye szelet 18

Görögdinnye szelet 19 Görögdinnye szelet 21

Görögdinnye szelet 22 Görögdinnye szelet 23

Görögdinnye szelet 24 Görögdinnye szelet 25

Görögdinnye szelet 26 Görögdinnye szelet 27

Görögdinnye szelet 28 Görögdinnye szelet 29   








© 2010-2018 by Nagy Évi