Görögdinnye szelet
Görögdinnye szelet
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db piros ételfesték
1 db zöld ételfesték
2 evõkanál víz
5 dkg csokis tortadara
Elkészítés:
A
margarint a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük,
hozzáadjuk a darált háztartási kekszet. A
tésztát két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a piros
ételfestéket és a csokis tortadarát, a másikba a zöld
ételfestéket. Ha szükséges a jó formázáshoz, akkor egy kis
vizet adunk még hozzá. Mindkét
színû tésztából 6-6 golyót formázunk, a piros golyókat 1 órára hûtõbe
tesszük, hogy jó kemény legyen. Kivesszük a hûtõbõl a piros golyókat, a zöld golyókat kilapítjuk
és
belecsomagoljuk a piros golyókat. Egyszerre csak egy piros golyót
vegyünk ki a hûtõbõl, hogy mindig kemény legyen és ne nyomódjon szét,
amikor a zölddel körbecsomagoljuk Egy éjszakára hûtõbe tesszük (vagy
rövidebb
idõre a fagyasztóba), ezután forró
vízbe mártott késsel 8 részre szeleteljük.
Elõször félbevágjuk a golyókat, majd a vágott felével lefelé
fordítva szeleteljük tovább.
|