A piskótához a tojásfehérjéket
kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a
tojássárgáját, a cukrot és a lisztet. A tésztát tepsibe öntjük,
majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
Két ilyen piskótát sütünk. Ha kihûlt, akkor mindkettõt három
részre vágjuk, így hat téglalapot kapunk.
A
krémhez a tejszínt a kakaóporral elõször felforraljuk,
majd lehûtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük,
majd hozzáadjuk a kihûlt kakaós tejszínt, s gépi
habverõvel simára keverjük.
A hat
piskótából ötöt krémmel megtöltve egymás fölé helyezzük,
körbe is megkenjük krémmel, majd pár órára (vagy egy éjszakára)
hûtõbe helyezzük.
Ha
jól megkeményedett a krém, akkor lapjával átlósan félbevágjuk
úgy, hogy két derékszögû háromszöghasábot kapjunk.
A hatodik piskótát kenjük meg krémmel, s erre állítsuk a
félbevágott háromszöghasábokat, melyeket szintén kenjünk meg
krémmel, ahol összeilleszkednek.
A mázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd
ráöntjük a piramis sütire.
Pár órára ismét hûtõbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel
szeleteljük.