Évi konyha
















Piramis szelet Piramis szeletPiramis szelet

Hozzávalók:
2x 4 db tojás
2x 4 evõkanál cukor
2x 4 evõkanál liszt

Krém:
2,5 dl tejszín (Hulala, Meggle Cukrászhab)
2 evõkanál kakaópor
10 dkg
porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin

Máz:
10 dkg tortabevonó
5 dkg vaj


Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a lisztet. A tésztát tepsibe öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük. Két ilyen piskótát sütünk. Ha kihûlt, akkor mindkettõt három részre vágjuk, így hat téglalapot kapunk.

A krémhez a tejszínt a kakaóporral elõször felforraljuk, majd lehûtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihûlt kakaós tejszínt, s gépi habverõvel simára keverjük.
A hat piskótából ötöt krémmel megtöltve egymás fölé helyezzük, körbe is megkenjük krémmel, majd pár órára (vagy egy éjszakára) hûtõbe helyezzük.
Ha jól megkeményedett a krém, akkor lapjával átlósan félbevágjuk úgy, hogy két derékszögû háromszöghasábot kapjunk.
A hatodik piskótát kenjük meg krémmel, s erre állítsuk a félbevágott háromszöghasábokat, melyeket szintén kenjünk meg krémmel, ahol összeilleszkednek.

A mázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd ráöntjük a piramis sütire.
Pár órára ismét hûtõbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Piramis szelet 1 Piramis szelet 2

Piramis szelet 3 Piramis szelet 4

Piramis szelet 5 Piramis szelet 6

Piramis szelet 7 Piramis szelet 8

Piramis szelet 9 Piramis szelet 10

Piramis szelet
          11 Piramis szelet 12

Piramis szelet
          13 Piramis szelet 14

Piramis szelet
          15 Piramis szelet 16

Piramis szelet
          17 Piramis szelet 18

Piramis szelet
          19 Piramis szelet 20

Piramis szelet
          21 Piramis szelet 22
 
Piramis szelet
          25 Piramis szelet 26

Piramis szelet
          27 Piramis szelet 28
 







© 2010-2018 by Nagy Évi