Diós kosárka
Diós kosárka
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 db tojássárgája
2 evõkanál tej
Töltelék:
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2 db tojásfehérje
+ lekvár
Elkészítés:
A
tojássárgáját a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük,
hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet fokozatosan hozzáadva jól
összegyúrjuk.
A
töltelékhez a tojásfehérjét kemény
habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót
és a cukrot.
A tésztából 24 db diónyi golyót formázunk, egyesével kosárka
formába nyomkodjuk, majd lekvárral megkenjük. Ezután megtöltjük a
diós töltelékkel, tetejére diót teszünk. Elõmelegített sütõben megsütjük.
|