Évi konyha
















Diós kosárka

Diós kosárkaDios kosárka

Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 db tojássárgája
2 evõkanál tej

Töltelék:
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2 db tojásfehérje
+ lekvár


Elkészítés
:

A tojássárgáját a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet fokozatosan hozzáadva jól összegyúrjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót és a cukrot.

A tésztából 24 db diónyi golyót formázunk, egyesével kosárka formába nyomkodjuk, majd lekvárral megkenjük. Ezután megtöltjük a diós töltelékkel, tetejére diót teszünk. Elõmelegített sütõben megsütjük.

Diós kosárka 1 Diós kosárka 2

Diós kosárka 3 Diós kosárka 4

Diós kosárka 5 Diós kosárka 6

Diós kosárka 7 Diós kosárka 8

Diós kosárka 9 Diós kosárka 10

Diós kosárka 11 Diós kosárka 12

Diós kosárka 13 Diós kosárka 14

Diós kosárka 15 Diós kosárka 16

Diós kosárka 17 Diós kosárka 18

Diós kosárka 19 Diós kosárka 20  







© 2010-2018 by Nagy Évi